Nalazite se ovdje: HomeOstaloMitas Cape Epic 2016
 

Mitas Cape Epic 2016

Mitas i Rubena su dokazani i prepoznati brandovi u industriji proizvodnje guma, te sežu u rane 1900.-te godine.
Rubena je najveći europski proizvođač biciklističkih guma trenutno nudeći više od 350 vrsta, ujedno i jedini europski proizvođač biciklističkih zračnica, nudeći više od 400 vrsta. Tijekom 2016. godine Rubena gumama je promijenjen naziv u Mitas.

Nakon promjene branda u Mitas, napravljeni su odlučni potezi u vidu podrške nekim od najvećih biciklističkih događaja u svijetu, uključujući najtežu i medijski najpraćeniju MTB timsku utrku, ABSA CAPE EPIC, u Južnoj Africi, gdje će MITAS biti jedini službeni dobavljač guma za utrku. Također, Mitas je glavni partner UCI 2016 Mountain Bike World Champions.

Ističemo novu Textra sidewall tehnologiju primjenjenu u Cape Epic utrci, koja je odmah postavila mjerilo gumama sa odličnim performansama, sidewall zaštitom, malom težinom i velikom izdržjivosti.

Nijedan od 40 vozača koji su koristili Textra tehnologiju nije primijetio ni najmanji problem kroz trajanje cijele utrke, cijelih 8 dana vožnje po najzahtjevnijem terenu i najtežim uvjetima koje biciklisti mogu iskusiti. Ovo nevjerojatno postignuće i mogućnost korištenja vrlo cijenjenog loga ABSA Cape Epic na Mitas gumama, proizvelo je ogroman interes i potražnju za 29" i 27.5" modelima Scylla, Kratos i Zefyros, u koje je implementirana Textra tehnologija.

Do 2018. godine, Mitas računa na veliko iskorištavanje partnerstva sa slavnim Cape Epic-om, te planira dublje ući u biciklističko tržište na svjetskoj razini.

Očekivanja za utrku 2016. su bila visoka, gledajući ostvarene rezultate u potpunosti su ostvarena. Više od 1200 vozača borilo se kroz 8 dana, 652 kilometra i 15,000 metara uspona na svojim biciklima. Svih 400 Mitas guma uspješno je prošlo ciljnu liniju!